Hema Franchisers winnen 10 jarige oorlog met Lion Capital

Het gaat een hele klus worden voor Marcel Boekhoorn maar gelukkig er zijn kansen te over.

In 10 jaar tijd hebben de roofkapitalisten van Lion Capital het voor elkaar gekregen de Hema aan de rand van de afgrond te brengen.
In deze 10 jaar is de schuld opgelopen tot bijna een miljard euro voornamelijk weggezet met dure leningen (tegen 13.5% rente) en niet aflosbare obligaties.

Hier enkele tips voor Meneer Boekhoorn voor het redden van de HEMA.

1. Nu de tienjarige oorlog met de Engelsen voorbij is de banden met de franchisers aanhalen, gebruik maken van de know how die
door deze ondernemers vaak al drie generaties lang is opgebouwd.
Kennis gebruiken in klankbord groepen.

2. Met deze Hollandse overname zijn de eerste 25 miljoen euro die jaarlijks besteed werd aan Engelse consultancy al binnen.
Dit bedrag komt vrij door het terug sturen van alle Engelsen naar het land van de Brexit gebruiken voor extra personeel in de winkels.

3. Alle aandacht voor de eigen vestigingen in Nederland en België winkels allereerst met het aanpassen van de winkelbezetting met extra personeel dit zorgt voor schonere winkels betere service minder derving beter voorraadbeheer en natuurlijk meer omzet.

4. Vol gas op de expansie in Duitsland vooral langs de grens met Nederland met Hollandse Franchisers. De grote Duitse warenhuizen waaronder Karstadt en Kaufhof staan op omvallen er komt veel ruimte vrij voor het “Kleinkaufhaus HEMA” in Duitsland

5. Aaanpak Food vers. focus op de productgroepen waar Hema al jaren hoge aandelen heeft:
Gebak, Brood, Kaas, vleeswaren.
Vers fruit, diepvries producten, bieflappen etc. overlaten aan de supermarkten

6. Stoppen met de nieuwe horeca formule van Paul Brinkman. Dit is een slap aftreksel van La Place met hoge kosten en weinig meeromzet. Ook hier focus op assortiment en minder op inrichting.
Weg met de Pizza Steenovens en overige tirantijen.

Plaats een reactie